14 Ekim 2008 Salı

How I Met Your Mother

How i met your mother  yapımcılığını CBS Broadcastıing’in yaptığı 22 dakikalık bir Amerikan sitcom dizisidir. İlk dizi 19 eylül 2005’te CBS kanalında yayınlanmıştır. Bu sitcom Craig Thomas ve Carter Bays tarafından yaratılmıştır. Türkiye’de bu diziyi CNBC-e yayınlamaktadır.

Dizi 5 ana karakterden oluşmuştur. Dizinin ana karakteri Ted Mosby’dir. 2030 yılında oğlunu ve kızını karşısına alan Ted Mosby size annenizle nasıl tanıştığımı anlatacağım  diyerek başlar ve günümüze döner.Ted Mosby 27 yaşında bir mimardır.Ted  kankası Marshall Eriksen ile aynı evde yaşamaktadır.Marshall ise ileride çevrenin ve doğanın korunmasına kendini adamayı düşünen bir hukuk fakültesi öğrencisidir.Ted ve Marshall kolejde aynı yurt odasını paylaşarak tanışırlar. En büyük tutkuları Star Wars filmini hiç sıkılmadan tekrar ve tekrar seyretmektir. Marshall Ted ile tanıştığı gün kaza eseri Lily Aldrin (siz onu aslında American Pie filmlerinden bandocu kız olarak tanıyorsunuz)  ile Lily’nin yanlışlıkla Marshall’ın odasına gelmesiyle tanışır. Artık ne kadar yanlışlıklaysa. Biz buna kader diyelim.Lily ile Marshall ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar. Ve film boyunca sevgilidirler.Lily bir anaokulunda öğretmendir.Barney Stinson adlı karakter ise dizinin en bomba adamıdır.Kendine özgü deyimleri ve kelimeleri vardır.Barney Ted ile bir kafenin tuvaletinde tanışarak bu gruba katılır.Barney liseyi bitirdikten sonra en büyük aşkının onu başka bir erkek yüzünden terk etmesiyle tam bir kazanovaya dönüşmştür. Sürekli takım elbise giyer, her akşam bir kızı tavlar, onu tavlamak için binlerce palavra sıkar.Ve bir kızla bir akşamdan daha fazla birliktelik yaşamama gibi ilginç kuralı vardır.Barney’nin dizide  kendisini örnek alınacağını düşündüğü için  bir blog sayfası da  vardır.

Marshall ile Lily evlenmeye karar verdiklerinde Ted’te bekar kalmayacak ya. Ted başlıyor hayatının aşkını aramaya . İlk dizi ile her tanıştığı kızda evet işte bu evleneceği kız demeye başlıyoruz  ama ilerledikçe her kızda bir uyum sorunu yaşayıp ayrılıyorlar. Bu dörtlü grup iş dışı tüm zamanlarını New York’un ufak kafelerinden birinde geçirmektedirler. Hani 5 karakter vardı diyenlerin yakarışları kulaklarımı çınlatıyor şuan. Dörtlü dedim çünkü hala 5. karakteri tanıtmadım. Dizimizin son karakteri Robin Scherbatsky. Kendileri dünyalar güzeli bir kızdır ve kendisini ana haber sunucusu olmaya adamış ama hala uyduruk haberlerin yayınlandığı kimsenin seyretmediği bir kanalda sunuculuk yapmaktadır. Bir gün Ted Robin’i sürekli takıldıkları barda görür ve aşık olur.Tanışırlar tanışmasına da Robin 5 köpeği ile yaşadığı evde kendisini böyle bir ilişkiye hazır hissetmemektedir. Ted de daha ilk buluşmalarında Robin’e ilanı aşk edince ilişkileri orada bitmektedir. Bence Ted Mosby’nin eşi Robin olmalı ama çocuklara anlatırken Robin teyzeniz diye hitap ediyor. Bu da Robin’in anneleri olma ihtimalini azaltıyor.

Dizi ben bu satırları yazdığım sıralarda 4. sezonun 4. dizisini yayınlamaktadır. Her dizi birbirinden ilginç hikayelerle dolu ve filmin 22 dakika olmasından zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz bile.Bir anda dizinin bitişini görerek gelecek haftayı iple çekmeye başlıyorsunuz. Filmin en büyük rakibi The Big Bang Theory adlı yine Amerikan sitcom dizisidir. İlk iki sezon 22 diziden oluşmasına rağmen 3. sezon 20 diziden oluşmuştur. Ted Mosby’nin çocuklarının annesinin kim olacağını heyecanla beklemekteyiz.

Hiç yorum yok: